fredag 20 november 2009

Mera om fudge...

Vill bara säga att ibland så kan det ta upp till två timmar,innan godiset är klart ibland tar de bara en timme.... Ifjol ,så gjorde jag dem i en Titanpanna och då tog det BARA 40/min.... jag brukar få göra tre omgångar ,för att det ska räcka...så det tar sin lilla tid :)...så var det med det....*L*

10 kommentarer:

  1. Mary-Louise!
    Är det samma recpt som jag har påå
    Håkanstorpskarameller?
    Kramar.

    SvaraRadera
  2. Det där godiset lät gott.

    Tänkt mig knäck till jul och pepparkaksbak till första Advent.

    Nattkram / Suss

    SvaraRadera
  3. Agath,vet inte om det är samma eller lika recept..du kan väl Maila det till mig..visst? nu är jag "Tok"stressad..ha det fint ikväll kramar..

    SvaraRadera
  4. Heej Fuschia..om du börjar att Koka/göra fudge..så lovar jag dig att knäck ..kommer långt .långt bak..mina tjejer och mina barn barn ,skiter i knäcken ,bara de får fudge,,HIHIHI men det kan ju ta sin tid innan man får den som man vill ..Testa .vetja..om du misslyckas ,så blir det ju kola,och det gillar nog killarna med ,eller hur? kram på dig!

    SvaraRadera
  5. Hej Mary-Louise!
    Dett receptet jag har finns bland mina recept
    lite smått och gott tror jag kategorin heter.
    Du kan ju alltid kika in!
    Jag önskar dej en trevlig Lördag.
    Och du stressa inte,det är inte så bra du vet.
    Kramar.

    SvaraRadera
  6. Är rätt,lite,duktig på att baka. Men,godis är svårt. Fudge låter gott.

    Förstår dina barnbarn som vill ha. Min mormor gjorde världens godaste smörkrämstårta.

    Kram från mig & Bröderna Bus

    SvaraRadera
  7. Hej Mary-Louise!
    Oja en gammeldags jul hemma hos morfar och mormor,vi var där vart annat år för de var rätt många syskor,så den mostern som var min gudmor och vår familj turades om för det fanns inte sängplatser till alla.Julafton,oh vad jag kommer ihåg dem vi spelade kort 31 kommer du i håg det kortspelet?Tills det var dags och sätta sig inne i rummet och vänta på tomten,det var min morbror som var tomte och min mosters store son.Det var stämmning kan jag tala om.Det fanns ingen sprit heller att tala om,mer än min morfar som brukade ta sig en hutt.Vilken gran han hade med kristyränglar och kristyrkringlor som hängde i granen,sen fick vi barn vars en av dessa kristyr sakerna.Men vilken gran så vacker,och äkta för bonden som bodde i närheten lovade min morfar att få hugga så länge han levede.Ja de julaftnar får man inte tillbaka.Där inte julklapparna var något symbolisk.Om du förstår hur jag menar.
    Ja jag håller med dej fullt och fast det är alldeles för många barn som far illa,som aldrig
    har upplevt det fina som en annan fått göra.
    Kramar.

    SvaraRadera
  8. Mary-Louise!
    Vi får väl se,utseendet har ju ingen betydelse
    Det är ju avståndet inte sant?
    Kramar.
    PS:Jag menade naturligtvis att julklappen var symbolisk inte tvärtom.DS:

    SvaraRadera
  9. Hihi ja,du är rolig du..jag förstår precis vad du menar!:) håller med dig i allt om de gamla "sederna" ha en fin helg nu och försök att slappna av...¨många kramar från mig!

    SvaraRadera
  10. Du Fuschia, Testa dessa godiset,om man misslyckas så är det väl inte hela Världen heller..då blir det ju kola..:) Ha det fint denna helg KRAMAR till er alla ! men kom ihåg .att..när godis massan "släpper" från pannan då är det nästan klart...häll upp den sedan i en form,,skär sedan rutor ,när det är halv varmt..Lycka till !Kram igen!

    SvaraRadera